Genom att använda ett SSL-certifikat för din hemsida ökar du förtroendet både för dina besökare och Google.

Dina besökares data, såsom adressuppgifter och lösenord, skickas krypterat och är därmed skyddade. En viktig del med SSL är också att Google numer föredrar hemsidor med SSL, vilket gör att du kan rankas högre i sökresultaten.


Vad är SSL

SSL står för Secure Sockets Layer och är ett protokoll som krypterar och därmed skyddar all data under överföring mellan din hemsida och din besökare. En unik krypterad kanal för kommunikation skapas på det annars okrypterade internet. Skyddet gör att din webbadress börjar med https://www.hemsida.se istället för http://www.hemsida.se.

  • Skyddar dina besökares känsliga uppgifter
  • Din hemsida kan rankas högre på Google
  • Kraftfull kryptering
  • Visar ett säkerhetssigill ihop med din webbadress

Så kommer du igång

Om du önskar använda den typen av certifikat som ingår behöver du bara beställa tjänsten av oss, sen sköter vi resten.
Det certifikat som ingår är ett Let's Encrypt-certifikat som tillhandahålls av Internet Security Research Group (ISRG) som drivs av bl.a. Google, Facebook mfl.
Önskar du en sk. green bar, där ditt företagsnamn visas i adressfältet behöver du införskaffa ett eget certifikat. Läs mer nedan.

Om du vill använda ett eget certifikat

1) Beställ tjänsten av oss / Få ett CSR

Först meddelar du oss att du önskar beställa tjänsten, du får då instruktioner om hur du fyller i ett CSR (Certificate Signing Request). Ett CSR använder du för att skapa ett certifikat hos den leverantör du valt.

2) Beställ ett SSL-certifikat

Beställ ett SSL-certifikat hos den leverantör du valt. Leverantöreren guidar dig igenom en valideringsprocess, denna kan se lite olika ut beroende på vilken leverantör du valt, men går ut på att bekräfta att du faktiskt äger den domän där certifikatet skall användas.

3) Ditt certifikat levereras till dig

När detta sedan är klart kommer du få certifikatet skickat till dig av SSL-leverantören, allt du då behöver göra är att vidarebefordra detta till oss så kommer vi att installera det på din hemsida. Vanligast är att du får certifikatet i en zip-fil, denna fil skickar du till oss.

Notera att du oftast får ett första tillfälligt certifikat. Syftet med detta är att du ska komma igång så snabbt som möjligt. Det tillfälliga certifikatet saknar oftast informtion om bl.a. företaget. Invänta det riktiga certifikatet, detta är extra viktigt om du beställt ett EV-certifikat.


Vanliga frågor

Om du följer våra instruktioner kommer din hemsida inte att påverkas alls och vara tillgänglig under hela processen.
Vilken leverantör du väljer spelar mindre roll, däremot finns det ett dyrare alternativ som kallas EV (Extended Validation) certifikat. Den stora skillnaden är att ett EV-certifikat visar ditt företagsnamn ihop med säkerhetssigillet i webbläsaren. Leverantören av SSL-certifkatet har oftast tydliga illustrationer som visar vad dom lika certifikaten innebär. Tittar du på adressfältet för www.unitedprofile.se ser du hur ett EV-certifikat presenteras.
Vi erbjuder tyvärr inte hjälp med att teckna ett certifikat, detta då processen består till största del av att validera att du äger domänen. All e-post och i vissa fall telefonsamtal där valideringen sker kommer gå direkt till dig, och är därför inte något vi kan hjälpa till med. Men vi har fri rådgivning, så om du undrar över något kan du alltid kontakta oss under tiden du skaffar certifikatet.
Tyvärr är det inget vi kan svara på, är nog nästan ingen som egentligen kan det. Allt vi vet är att Google offentligt gått ut och meddelat att dom rankar sidor med HTTPS högre.
När din hemsida använder HTTPS är det viktigt att övrigt innehåll på sidan också använder en säker anslutning. Exempel på detta är länkar, formulär och bilder. Om du har ett formulär för nyhetsbrev, kontrollera med leverantören att du kan använda https. Om du blandar HTTP och HTTPS kommer vissa webbläsare anse att din hemsida inte är 100% säker. Allt innehåll från Unitedprofile kan levereras med både HTTP och HTTPS och detta anpassas automatiskt.
Om du väljer att avsluta ditt SSL-certifikat och vill säga upp tilläggstjänsten hos oss och återgå till ett vanligt http-konto meddelar du oss om detta i god tid. Vi kommer då guida dig i hur du pekar om ditt domännamn till ett annat IP-nummer och på bästa sätt återgår till tidigare inställningar utan att din hemsida påverkas.

Frågor / Beställ

Villkor

Tjänsten SSL-kryptering / HTTPS har ingen bindningstid hos oss men kräver att ditt konto är uppgraderat till Responsive design-version.
Tjänsten är konto-specifik och gäller endast för ett konto, ej flera eventuella extra konton.
Support gällande validering av certifkat erhålls från leverantören av SSL-certifikatet.
Certifikatet du skaffar från en SSL-leverantör löper normalt mellan 1-3 år och kan flyttas mellan olika hemsidor.

SSL-leverantörer

Här följer några exempel på SSL-leverantörer.